Register
Forgot Password
MESAFELİ SATIŞ SÖZLEŞMESİ
MADDE 1- TARAFLAR
SATICI
Ticari Unvanı: Şahıs şirketi
MERSİS Numarası / Vergi Kimlik Numarası: 93505000282
Adresi : ömer avni mah inebolu sokak no 57 daire 1 Beyoğlu İstanbul
Telefon: -
E-mail: 7thhouseceramics@gmail.com
Şikayetler için İrtibat Bilgisi: -
MADDE 2- SÖZLEŞMENİN KONUSU:
İşbu sözleşmenin konusu, sözleşmenin üçüncü maddesinde özellikleri ve satış fiyatı belirtilen ürün ile ilgili olarak tarafların hak ve yükümlülüklerinin tespitidir. İşbu sözleşme 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun ve Mesafeli Sözleşmeler Yönetmeliği’ne uygun olarak düzenlenmiştir, işbu sözleşmenin tarafları sözleşmeyle birlikte Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun ve Mesafeli Sözleşmeler Yönetmeliği’nden kaynaklanan yükümlülük ve sorumluluklarını bildiklerini ve anladıklarını kabul ve beyan ederler. İşbu sözleşmenin akdedilmesi Satıcı ve Alıcı’nın aralarında akdetmiş oldukları üyelik sözleşmesinin veya kullanıcı koşullarının hükümlerinin uygulanmasını engellemeyecektir.
MADDE 3- ÜRÜN BİLGİLERİ:
Ürün’ün; Türü, Miktarı, Markası, Adedi, Satış Bedeli ve Ödeme Şekli, aşağıda belirtildiği gibidir.
Ürün Türü: Seramik bardak
Ürün Açıklaması: El yapımı seramik bardak
Adedi: [….]
Satış Bedeli (KDV dâhil): [….]
Alıcı Tarafından Karşılanacak Diğer Masraflar: [….] Türk Lirası Gönderim Ücreti
Ödeme şekli: [….]
Teslimat Adresi: [….]
MADDE 4 - GENEL HÜKÜMLER
MADDE - 5 TESLİMAT:
Sözleşme konusu Ürün, 30 (otuz) günlük süreyi aşmamak koşulu ile Alıcı’nın yerleşim yerinin uzaklığına bağlı olarak Alıcı veya gösterdiği adresteki kişiye, Satıcı’nın anlaşmalı olduğu kargo firması tarafından teslim edilir. İşbu 30 (otuz) günlük süre, tüketicinin isteği veya kişisel ihtiyaçları doğrultusunda hazırlanan mallara ilişkin sözleşmelerde uygulanmayacaktır. Adreste teslim alacak bir kimsenin olmaması durumunda kargo firması ile temas kurarak Ürün’ün sevkiyatını takip etmek Alıcı'nın sorumluluğundadır. Ürün, Alıcıdan başka bir kişiye teslim edilecek ise, teslim edilecek kişinin adresinde bulunmaması veya teslimatı kabul etmemesinden Satıcı sorumlu tutulamaz. Bu hallerde Alıcı'nın Ürün’ü geç teslim almasından kaynaklanan her türlü zarar ile Ürünün kargo şirketinde beklemiş olması ve/veya kargonun Satıcı'ya iade edilmesinden dolayı oluşan giderler Alıcı'ya aittir.
Ürün’ün teslimat masrafları aksine bir hüküm yoksa Alıcı'ya aittir. Satıcı, teslimat ücretinin kendisince karşılanacağını beyan etmişse teslimat masrafları Satıcı'ya ait olacaktır.
Ürün’ün normal satış/teslimat koşulları dışında olağanüstü durumlar (hava muhalefeti, yoğun trafik, deprem, sel, yangın, salgın hastalık gibi) nedeni ile 30 (otuz) günlük süre zarfında teslim edilememesi söz konusu ise, Satıcı teslimat ile ilgili olarak Alıcı'yı bilgilendirir. Bu durumda Alıcı siparişi iptal edebilir, benzer bir ürün sipariş edebilir veya olağanüstü durum sonuna kadar bekleyebilir.
Sipariş konusu ediminin yerine getirilmesinin imkansızlaştığı hallerde Satıcı bu durumu öğrendiği tarihten itibaren 3 (üç) gün içinde Alıcı'yı bilgilendirecek ve varsa teslimat masrafları da dâhil olmak üzere tahsil edilen tüm ödemeleri bildirim tarihinden itibaren en geç 14 (on dört) gün içinde iade edecektir.
Herhangi bir nedenle Alıcı tarafından ürün bedeli ödenmez veya yapılan ödeme banka kayıtlarında iptal edilir ise, Satıcı ürünün teslimi yükümlülüğünden yürürlükteki mevzuatın aksini öngörmemesi halinde kurtulmuş kabul edilir.
MADDE - 6 CAYMA HAKKI:
Alıcı, Sözleşme konusu Ürün’ün kendisine veya gösterdiği adresteki kişi/kuruluşa tesliminden itibaren 14 (ondört) gün içinde hiçbir sebep göstermek zorunda olmaksızın cayma hakkına sahiptir. Alıcı ifanın başlayacağı tarihe kadar cayma hakkını kullanabilir. Cayma hakkının kullanımından kaynaklanan masraflar Ürün’ün Satıcı’nın anlaşmalı olduğu kargo firması ile iade gönderilmesi halinde Satıcı’ya aittir.
Cayma hakkı süresi,hizmet ifasına ilişkin sözleşmelerde sözleşmenin kurulduğu gün; mal teslimine ilişkin sözleşmelerde Alıcı’nın veya Alıcı tarafından belirlenen üçüncü kişinin malı teslim aldığı gün başlar. Ancak Alıcı, sözleşmenin kurulmasından malın teslimine kadar olan süre içinde de cayma hakkını kullanabilir. Cayma hakkı süresinin belirlenmesinde; a) Tek sipariş konusu olup ayrı ayrı teslim edilen mallarda, Alıcı’nın veya Alıcı tarafından belirlenen üçüncü kişinin son malı teslim aldığı gün; b) Birden fazla parçadan oluşan mallarda, Alıcı’nın veya Alıcı tarafından belirlenen üçüncü kişinin son parçayı teslim aldığı gün; c) Belirli bir süre boyunca malın düzenli tesliminin yapıldığı sözleşmelerde, Alıcı’nın veya Alıcı tarafından belirlenen üçüncü kişinin ilk malı teslim aldığı gün esas alınır. Mal teslimi ile hizmet ifasının birlikte yapıldığı sözleşmelerde, mal teslimine ilişkin cayma hakkı hükümleri uygulanır. Cayma hakkının kullanıldığına dair bildirimin Alıcı tarafından cayma hakkı süresi dolmadan, yazılı olarak veya dilerse ekte bulunan örnek cayma bildirim formu veya kalıcı veri saklayıcısı (faks, e-posta) ile Satıcı’ya yöneltilmesi yeterlidir. Alıcı tarafından iade edilecek Ürün’ün kutusu, ambalajı, varsa standart aksesuarları ile birlikte eksiksiz ve malın işleyişine, teknik özelliklerine ve kullanım talimatlarına uygun bir şekilde kullanılması sonucu meydana gelen bozulmalar hariç hasarsız olarak teslim edilmesi gerekmektedir. Bu durumda Satıcı bildirimin kendisine ulaştığı tarihten itibaren 14 (on dört) gün içinde, varsa malın teslimi masrafları da dahil olmak üzere tahsil edilen tüm ödemeleri Alıcı’ya iade etmekle yükümlüdür. Satıcı malı kendisinin geri alacağına dair bir teklifte bulunmadıkça, Alıcı cayma hakkını kullandığına ilişkin bildirimi yönelttiği tarihten itibaren 10 (on) gün içinde malı Satıcı’ya ya da yetkilendirmiş olduğu kişiye geri göndermek zorundadır. Alıcı, cayma süresi içinde malı, işleyişine, teknik özelliklerine ve kullanım talimatlarına uygun bir şekilde kullandığı takdirde meydana gelen değişiklik ve bozulmalardan sorumlu değildir.
Alıcı, Mesafeli Sözleşmeler Yönetmeliği gereği cayma hakkına ilişkin bilgilendirmenin gereği gibi yapıldığını kabul eder.
MADDE 7 - CAYMA HAKKI KULLANILAMAYACAK ÜRÜNLER
Alıcı aşağıdaki ürünler kapsamında cayma hakkının kullanılamayacağını bilmekte olup bu kapsamda işbu sözleşme konusu ürünlere ilişkin olarak cayma hakkının ortadan kalkacağını kabul eder:
Alıcı, Mesafeli Sözleşmeler Yönetmeliği gereği cayma hakkına ilişkin bilgilendirmenin gereği gibi yapıldığını kabul eder.
MADDE – 8 YETKİLİ MAHKEME:
Alıcı’nın her türlü şikayet ve itirazına ilişkin başvurularında ve işbu sözleşme ile ilgili çıkabilecek diğer ihtilaflarda her yıl Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından ilan edilen değere kadar Alıcı veya Satıcı'nın yerleşim yerindeki Tüketici Sorunları Hakem Heyetleri, söz konusu değerin üzerindeki ihtilaflarda ise Tüketici Mahkemeleri yetkilidir.
EK: ÖRNEK CAYMA FORMU |
Alıcı: […] Unvan: […] Adres: […] Telefon: […[ Faks: […] Eposta: […] |
Bu form ile aşağıda belirtilen mal ve hizmet alımına ilişkin sözleşmeden cayma hakkımı kullandığımı beyan ederim. |
Sipariş veya teslimat tarihi: |
Cayma hakkına konu olan mal veya hizmetler: |
Cayma hakkına konu mal veya hizmetin bedeli: |
Alıcı’nın Adı ve Soyadı: |
Alıcı’nın Adresi:
|
Tarih:
|